Cum ne gestionăm energia și sarcinile. Productivitate și riscul alunecării în suprasolicitare și burnout

Cum ne păstrăm un nivel crescut de energie? Ce impact are acesta asupra productivității noastre? Cum ne putem asigura că, în încercarea de a performa și a ne îndeplini sarcinile cât mai bine, nu alunecăm pe panta suprasolicitării și nu ne supunem riscului de a ajunge la burnout? Vorbim în cea de-a doua întâlnire cu comunitatea din acest an despre:- energie și productivitate - granița dintre provocare și copleșire - cum îmbunătățim listele de to do- cum îmbunătățim nivelul de reziliență în fața adversităților 

Care sunt cele mai comune rezistențe în procese de coaching cu Irina Costea

Care sunt cele mai comune mituri despre procesele de coaching și ce este, de fapt, acesta? Ce se întâmplă când inițiatorul procesului de coaching nu este chiar persoana care vine în coaching și ce fel de rezistențe pot apărea de aici? Cum sunt îngreunate progresele de lipsa de claritate asupra obiectivelor sau de obiective prea multe sau inaccesibile? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care i le adresăm astăzi Irinei Costea, Coach PCC și leader CoachVille România, pentru a descoperi care sunt rezistențele cele mai comune apărute în procese de coaching.

Cum arată profilele de personalitate PCM în Public Speaking cu Ioana Jongsma

Care sunt discursurile care ne trezesc cel mai mult interesul și de ce se întâmplă asta? Sunt ele cele din care învățăm informație nouă? Sau poate cele care dau voce celor mai importante credințe ale noastre? Poate că sunt cele care ne captează atenția prin dinamica și jucăușenia lor sau cele care sumarizează informația și dau instrucțiuni clare. În Brain Foodul de astăzi vorbim cu Ioana Jongsma, TedX Speaker Coach, despre discursurile care ne mențin atenția neclintită și cum vorbesc acestea pe limba noastră, folosindu-ne de cele șase etaje de personalitate ale modelului PCM.

De la învățare autonomă la motivația de a genera schimbări organizaționale cu Adrian Dinu

Cum arată învățarea pentru un om pasionat de subiect încă de când se știe și ce fel de traiectorii profesionale îi poate aduce asta? Ce se întâmplă când învățarea devine parte din ADN-ul nostru și de ce vrem să ducem această pasiune în motivația pentru schimbări ale sistemelor din jur? Ce fel de piedici putem întâlni în încercarea de a schimba sisteme și ce ne menține motivați? Vorbim despre toate acestea în MA Talkul de astăzi cu Adrian Dinu, consultant în instrumentele Human Synergistics și psihoterapeut eriksonian în formare.

Cum dezvățăm credințe vechi despre succes pentru a ne găsi adevărata vocație cu Ioana Romanescu

Ce face un bun profesionist să fie un bun profesionist?Ne poate împlini mai mult o carieră într-o organizație mare sau una de antreprenor? Cum arată viața profesională când aceasta face saltul de la corporație la creator de deserturi? Ce bucurii poate aduce o carieră de pastry chef, dar și cu ce obstacole te poți întâlni dacă alegi acest drum? Aflăm de la Ioana Romanescu, creatorul brandului Cupcake Philosophy, ce stă în spatele pasiunii pentru creația de deserturi. Care a fost relația cu hrana pe care a învățat-o în familie, ce parcurs profesional a ales inițial, dar și ce a determinat-o să schimbe traseul și ce noi aventuri a găsit pe cel nou.

Cum se comportă și cum își conduc echipele liderii pe care îi urmăm cu Tudor Moțoc

“Facem cum a spus șeful!”“Așa s-a hotărât de mai sus, n-avem noi ce face”“Dacă așa a zis șeful, nu îi contestăm decizia”Care este diferența dintre un șef și un lider și ce îl face pe cel din urmă să fie preferat de către membrii unei echipe? De ce inspiră un șef frică sau de ce își încurajează subalternii să fie mai degrabă dependenți de el? Ce îl face pe un lider, în schimb, să își motiveze subalternii să fie autonomi, să se dezvolte și să construiască abilități noi? Există mai multe stiluri de leadership? Când sunt acestea utile și cărui tip de lider i se potrivesc? Vorbim în acest episod cu Tudor Moțoc despre stilurile de leadership așa cum le descrie Daniel Goleman în cartea sa, Primal Leadership.

O viață în slujba educației. Portretul de educator cu Mirela Ștețco

“Am descoperit că nu e despre mine, nu e spectacolul meu. Și nu e nici despre o materie, ci despre ceea ce poate face real elevul cu ceea ce învață împreună cu mine. Că școala nu este în afara vieții reale, ci este chiar viața.”Care sunt responsabilitățile unui profesor față de materia pe care o predă dar, mai ales, care sunt responsabilitățile față de copiii pe care îi educă?Cum arată povestea unui om care și-a pus toată viața în slujba educației și a muncit constant cu sistemul și cu sine însăși pentru a deveni un om mai bun și un profesor mai valoros pentru cei mici?Vorbim în materialul de astăzi cu Mirela Ștețco, profesor de limba română la bază, care apoi a ales să se alăture proiectului Teach for Romania pentru a își îndeplini rolul așa cum l-a descoperit pe parcursul călătoriei ei.

Cum construim cea mai importantă abilitate a viitorului

Neuroplasticitatea este capacitatea creierului nostru să se modifice pe parcursul vieții în funcție de experiențele pe care le trăim. În lumea care ne înconjoară învățarea nu este doar posibilă până la finalul vieții, ci și necesară. Trebuie ea, însă, să fie formalizată și ghidată de un sistem sau are fiecare dintre noi capacitatea să învețe autonom? Ți-ai creat vreodată un sistem propriu de a învăța informații sau abilități noi în care să simți că procesul este mai fluid și mai puțin mecanic? Câte lucruri noi ai învățat de când nu mai faci parte din învățământul formal? Vorbim astăzi despre cea mai importantă abilitate pentru viitor, învățarea autonomă, cât și structura și beneficiile ei cu Traian Brumă, cofondator al Universității Alternative și un om care a călătorit doi ani în jurul lumii pentru a înțelege cum funcționează învățarea autonomă și comunitățile auto-organizate.

Util
 • Cum mă înregistrez și cum plătesc

 • Politica de confidențialitate

 • Politica de utilizare Cookies

 • Termeni și condiții

 • Disclaimer

Premium
 • BRAIN FOOD ©

 • BOOK ESPRESSO ©

 • COUCH TALKS ©

 • M.A. TALKS ©

 • M.A. LIVE ©

 • MIND SNACKS ©