Într-o perioadă în care tot mai mulți dintre voi sunt preocupați de identificarea de direcții profesionale sau de reorientarea către noi traiectorii după o carieră construită deja, în cea mai recentă întâlnire MA Live am abordat chiar acest subiect.Discutăm despre:- utilizarea modelului TPVM (Talente, Pasiuni, Valori, Motivații) pentru a ne crea traiectorii profesionale - impactul schimbărilor la nivelul personalității în modul în care ne prezentăm în viețile noastre profesionale - este vreodată prea târziu să facem schimbări profesionale- studiile de caz ale echipei Mind Architect în schimbările făcute de ei de-a lungul timpului
Cum arată piața muncii și care sunt credințele pe care e nevoie să le schimbăm despre definiția productivității, dar și despre nevoile angajaților? Unde se găsește, de fapt, echilibrul între viață și muncă și ce ne face atât de des să trăim în afara lui? Vorbim în acest MA Talk cu Andra Pintican, fondator al proiectelor Școala de HR, Centrul de Carieră și Antreprenoriat la Feminin despre cum și de ce muncim, dar mai ales cum o facem cu sens și cu împlinire pentru noi.
Cum ne păstrăm un nivel crescut de energie? Ce impact are acesta asupra productivității noastre? Cum ne putem asigura că, în încercarea de a performa și a ne îndeplini sarcinile cât mai bine, nu alunecăm pe panta suprasolicitării și nu ne supunem riscului de a ajunge la burnout? Vorbim în cea de-a doua întâlnire cu comunitatea din acest an despre:- energie și productivitate - granița dintre provocare și copleșire - cum îmbunătățim listele de to do- cum îmbunătățim nivelul de reziliență în fața adversităților
Care sunt cele mai comune mituri despre procesele de coaching și ce este, de fapt, acesta? Ce se întâmplă când inițiatorul procesului de coaching nu este chiar persoana care vine în coaching și ce fel de rezistențe pot apărea de aici? Cum sunt îngreunate progresele de lipsa de claritate asupra obiectivelor sau de obiective prea multe sau inaccesibile? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările pe care i le adresăm astăzi Irinei Costea, Coach PCC și leader CoachVille România, pentru a descoperi care sunt rezistențele cele mai comune apărute în procese de coaching.
Care sunt discursurile care ne trezesc cel mai mult interesul și de ce se întâmplă asta? Sunt ele cele din care învățăm informație nouă? Sau poate cele care dau voce celor mai importante credințe ale noastre? Poate că sunt cele care ne captează atenția prin dinamica și jucăușenia lor sau cele care sumarizează informația și dau instrucțiuni clare. În Brain Foodul de astăzi vorbim cu Ioana Jongsma, TedX Speaker Coach, despre discursurile care ne mențin atenția neclintită și cum vorbesc acestea pe limba noastră, folosindu-ne de cele șase etaje de personalitate ale modelului PCM.
Cum arată învățarea pentru un om pasionat de subiect încă de când se știe și ce fel de traiectorii profesionale îi poate aduce asta? Ce se întâmplă când învățarea devine parte din ADN-ul nostru și de ce vrem să ducem această pasiune în motivația pentru schimbări ale sistemelor din jur? Ce fel de piedici putem întâlni în încercarea de a schimba sisteme și ce ne menține motivați? Vorbim despre toate acestea în MA Talkul de astăzi cu Adrian Dinu, consultant în instrumentele Human Synergistics și psihoterapeut eriksonian în formare.
Ce face un bun profesionist să fie un bun profesionist?Ne poate împlini mai mult o carieră într-o organizație mare sau una de antreprenor? Cum arată viața profesională când aceasta face saltul de la corporație la creator de deserturi? Ce bucurii poate aduce o carieră de pastry chef, dar și cu ce obstacole te poți întâlni dacă alegi acest drum? Aflăm de la Ioana Romanescu, creatorul brandului Cupcake Philosophy, ce stă în spatele pasiunii pentru creația de deserturi. Care a fost relația cu hrana pe care a învățat-o în familie, ce parcurs profesional a ales inițial, dar și ce a determinat-o să schimbe traseul și ce noi aventuri a găsit pe cel nou.
“Facem cum a spus șeful!”“Așa s-a hotărât de mai sus, n-avem noi ce face”“Dacă așa a zis șeful, nu îi contestăm decizia”Care este diferența dintre un șef și un lider și ce îl face pe cel din urmă să fie preferat de către membrii unei echipe? De ce inspiră un șef frică sau de ce își încurajează subalternii să fie mai degrabă dependenți de el? Ce îl face pe un lider, în schimb, să își motiveze subalternii să fie autonomi, să se dezvolte și să construiască abilități noi? Există mai multe stiluri de leadership? Când sunt acestea utile și cărui tip de lider i se potrivesc? Vorbim în acest episod cu Tudor Moțoc despre stilurile de leadership așa cum le descrie Daniel Goleman în cartea sa, Primal Leadership.
Cum mă înregistrez și cum plătesc
Politica de confidențialitate
Politica de utilizare Cookies
Termeni și condiții
Disclaimer
BRAIN FOOD ©
BOOK ESPRESSO ©
COUCH TALKS ©
M.A. TALKS ©
M.A. LIVE ©
MIND SNACKS ©